Voeding

Voeding is een wezenlijk onderdeel van ons bestaan op aarde. Wanneer we nog maar net zijn geboren is er al een reflex aanwezig die maakt dat we onze mond openen om voeding naar binnen te laten komen. Voeding houdt ons in stand en laat ons groeien. Voeding helpt ook emoties te verwerken. Elke voedingssoort heeft zijn eigen emotionele en fysieke invloed.

Bekende voorbeelden zijn de walnoot met de vorm van de hersenen. De walnoot bevat met name vetten die goed zijn voor de hersenen. De aardbei heeft de vorm van een hart, het helpt bij gebeurtenissen die je hart raken. De rode biet heeft meer invloed op het fysieke functioneren. Het ”bloed” van de rode biet gaat stromen als het wordt verwarmd. Warme rode biet geeft een impuls voor de bloedsomloop, het helpt bij een zwakke pompfunctie van je hart. Maar pas op als je al een drukprobleem hebt met je hart….

Minder bekend is dat bijvoorbeeld de witte kool met al zijn laagjes, ervoor zorgt dat de auralagen (weer) keurig worden gerangschikt, zodat de doorstroom van de energie wordt geoptimaliseerd in de aura. Na een schokkende gebeurtenis is het dus een goed idee witte kool te eten!

Op school leren we veel: rekenen, taal, lezen. Wat we echter vergeten is dat we basale kennis die ons lichaam voor ons heeft, gebruiken zodat we de juiste voeding tot ons nemen. Zo kunnen we optimaal blijven functioneren.

Doordat we voeding innemen die slecht verwerkt kan worden, krijgen we lichamelijke problemen. Dat kan zich uiteraard uiten in spijsverteringproblemen, maar ook vaatproblemen kunnen als onderliggende oorzaak foute voeding hebben. Verg. wanneer we in een benzineauto diesel tanken, levert dat problemen op. Dat is bij een mens niet anders. Foute voeding levert problemen op, dat kan niet uitblijven!

Het uitgangspunt voor de voedingsadviezen is een orthomoleculaire benadering d.w.z. dat de juiste voeding op het juiste moment wordt ingenomen. Natuurlijk is deze optimale benadering voor ieder persoon anders. Via spiertesten kunnen we achterhalen waar jouw probleem zich voordoet en waar het door komt, zodat je zelf je voedingspatroon kunt aanpassen. Je krijgt gerichte voedingsadviezen en handvaten mee.

Het doel van deze benadering is in eerste instantie een gezonde stofwisseling te realiseren. Een paar kilo's af vallen of erbij krijgen heeft niet de eerste prioriteit. Door een gezonde stofwisseling verminderen veel klachten. Het is een basisbehoefte van ieder van ons zo gezond mogelijk door het leven te gaan, zodat we kunnen doen waarvoor we hier zijn.

Sinds 2014 ben ik officieel orthomoleculair voedingsdeskundige.